Menu
Your Cart
Op onze webwinkel wordt gebruik gemaakt van cookies. Welke gegevens wij opslaan en waar wij dit voor gebruiken vindt u in onze Privacy Policy. Lees meer

Art Nouveau

Ook liefhebbers van de nostalgische Art Nouveau stijl kunnen hun hart ophalen bij DecoDeurbeslag.nl. Neem op uw gemak een kijkje in het prachtige aanbod en bestel uw favoriete deur- en raambeslag in de webshop. Uiteraard tegen zeer scherpe prijzen, zoals u dat van ons gewend bent!

De vormgeving van deze nostalgische productlijnen dateren uit vroeger tijden: van rond 1890 tot 1915.

Over Art Nouveau

Aan het einde van de 19e eeuw ontstonden er, als reactie op de massaproductie die vlak daarvoor zo populair was, verschillende stromingen. Art Nouveau, dat ook wel bekend staat onder de naam jugendstil, was één van die stromingen. Het was een filosofie, een mooie, sierlijke bouw- en kunststijl, die zich afzette tegen het impressionisme en beschouwd werd als de visualisatie van een optimistisch wereldbeeld. De stijl werd vooral geïnspireerd door natuurlijke vormen en structuren en werd gekenmerkt door asymmetrische vormen en bewogen lijnen. Architecten streefden ernaar om een harmonie met de natuurlijke omgeving te creëren. Er zijn ook Japanse invloeden terug te vinden. De stijl was het meest populair in Europa, maar het heeft een wereldwijde invloed gehad. De Art Nouveau beleefde een relatief kort maar hevig hoogtepunt tussen 1890 en 1915. De stijl wordt beschouwd als een belangrijke overgang tussen de historische ‘revival’ stijlen van de 19e eeuw en het Modernisme. In de Art Nouveau stijl bieden wij niet alleen deurkrukken, deurklinken en deurgrepen voor binnendeuren, maar ook voordeurknoppen, briefplaten, draaikiepsluitingen, raambomen en SKG raambeslag. Zelfs het toiletgarnituur is bij ons verkrijgbaar in Art Nouveau stijl. U kunt deze sierlijke stijl dus in uw hele interieur laten terugkomen.
 

Art Nouveau beslag online bestellen

Ook het Art Nouveau beslag is bij DecoDeurbeslag.nl heel eenvoudig en snel online te bestellen. Vrijwel al onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar, dus u hoeft nooit lang op uw bestelling te wachten. Wist u overigens dat u bij besteding van €100 of meer geen verzendkosten hoeft te betalen? Altijd mooi meegenomen natuurlijk! Mocht u nog vragen hebben over specifieke producten of over de montage of het onderhoud van uw beslag, dan kunt u ons altijd even bellen of mailen. Onze medewerkers helpen u graag verder met een gedegen advies. Uiteraard kunt u ook een bezoek brengen aan onze showroom in Blaricum. Hier kunt u op uw gemak onze complete collectie Art Nouveau beslag bekijken. Graag van tevoren even een afspraak maken, zodat we voldoende tijd voor u kunnen inplannen.